Om Dan

Dan Dietrichson är bosatt i Uppvidinge kommun och har sina rötter i Kronobergs län. Till vardags driver författaren ett företag inom Human Resources. Intresset för att skriva har alltid funnits hos författaren som tidigare har gett ut en novellsamling med berättelser från olika platser i Småland.

Sin inspiration hämtar författaren från olika resor och i mötet med människor. Den största inspirationskällan är det lilla torpet i Hökhult som han har haft i sin ägo de senaste åren. Torpet har tillhört hans släkt sedan 1850.

Med sin debutroman ”Livet på Flyet” försöker författaren skildra torparlivet i den lilla byn Hökhult i de djupaste delarna av det Småländska höglandet. De hårda levnadsvillkoren präglades av fattigdom och hårt slit från morgon till sen kväll. Som läsare får vi följa en rad personers livsöden i byn. Under perioder kämpar torparna för att överleva den fattigdom som då fanns i Sverige.

Förutom debutromanen ”Livet på Flyet” har författaren även gett ut novellsamlingen ”Berättelser från förr och nu”. I skrivande stund arbetar han med sin andra roman. Där vi får följa storstadskillens Erics liv från att ha haft ett toppjobb inom näringslivet till ett liv i utmattning, stress och ångest. Vi får också följa den snåriga vägen fram till kärlek och lycka mellan Eric och superstjärnan Agnetha. Romanen utspelar sig i nutid och beräknas vara klar under år 2018.

" The End "